marți, 13 februarie 2018

Mineritul de Bitcoin

Bitcoin mining reprezinta o afacere si una foarte competitiva. Minarea are sens doar daca aveti de gank sa o faceti ca sa va distrati si astfel, nu va pasa daca scoateti profit, sau o puteti face foarte eficient si pentru un profit doar cu investitii de foarte multe mii de euro.
In timpul minarii, calculatorul dvs. executa o functie hash criptografica (doua runde de  SHA256), pe ceea ce se numeste antet bloc (block header ). Pentru fiecare hash nou, shoftware-ul de minare va folosi un numar diferit ca element aleatoriu al block header-ului, iar acest numar se numeste nonce. In functie de nonce si de ce altveca este in bloc, functia hash va produce nu hash care arata asa:

Componente pentru minat Bitcoin:
  CPU: orice CPU fabricat dupa 2005 este destul pentru a folosi un software de minat. Un CPU mai scump nu va aduce o performanta mai buna.(Intel Pentium G4400, 3.30 GHz, Skylake, 3MB, Socket 1151, Box-207 LEI )
  MEMORIA: 1GB este destul puntru minat Bitcoin iar viteza nu conteaza.(Zeppelin 1GB DIMM, DDR2, 800 MHz- 50 LEI)
  HARD DISK: orice ATA SATA mai mare decat 30GB va functiona.(adaptor alimentare 1*5 1/4" to SATA 15cm-6 LEI)
  ALIMENTAREA ELECTRICA: ar trebuii sa respecte minimul necesar de la placa video.
  CONECTIUNEA LA INTERNET: nici aici nu conteaza viteza dar sa nu fie mai putin decat 10KB per 5 secunde, ar trebui sa fie stabil.

2 comentarii: